Studio Klankdruppels


Studio Klankdruppels is sinds 1996 gevestigd in Kampen.De instrumenten en klankschalen die ik als gediplomeerd klanktherapeut binnen de praktijk gebruikte, gaven mij de impuls voor het kiezen van de naam. In mijn verbeelding zag ik altijd de klanken als troostende en helende druppels over de mens gaan. Gesproken woorden of gezongen liederen, mooie instrumentale muziekstukken. Klank ontroert, lucht op en kan bevrijdend werken.

Studio Klankdruppels is vanaf 2000 uitgegroeid tot een opleidingscentrum waar men een vierjarige beroepsopleiding kon volgen tot holistisch energetisch therapeut. In Jip en Janneke taal: de mens bekeken vanuit zijn totale omgeving en de invloed daarvan. Het waren mooie jaren, waarin ik cursisten liet werken met rituelen en deze als handvatten gebruiken om een ander te kunnen ondersteunen en bijstaan. De cursist leerde de vertaalslag te maken van het verleden naar het heden en de mens achter de mens te zien.
Mijn passie om te schrijven werd gevoed door de vele verhalen van klanten en cursisten. Ik kreeg steeds meer inspiratie om verhalen en gedichten te schrijven, als troost of als steuntje in de rug.
In 2013 is een dierbare vriendin van ons overleden. Ik heb haar twee jaar intensief mogen begeleiden.
Samen hebben wij een boek geschreven dat is uitgegeven na haar sterven. In dit boek beschrijven wij ook de rituelen rondom het werken met engelen en de naderende dood. Haar woorden: 'Ik wil graag dat jij mijn In Memoriam uitspreekt', maakten dat mijn leven een totaal andere wending kreeg. 

Langzaam ging ik mijn opleidingspraktijk afbouwen en nam ik geen nieuwe cursisten meer aan. 
Ik werd steeds vaker gevraagd om te helpen bij een toespraak schrijven en deze uit te spreken. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt mijn hart te volgen en ben ik sinds begin 2017 volledig Spreker bij uitvaarten bij de Humanistische Uitvaartbegeleiding.
Een prachtig beroep waar ik mijn passie volledig in kwijt kan. Troostende woorden, klank, kleur en rituelen, persoonlijke gedichten en even samen met de familie mogen zijn. Even heel dicht bij de mens om net datgene te kunnen brengen waar zij zelf op dat moment geen kracht en geen woorden voor hebben.

Creatief bezig zijn is een rode draad in mijn leven. Van schrijven tot dichten, van kliederen tot kunst.... het is het proces van bezig zijn wat mij blij maakt. 
In 2001 heb ik de opleiding docent meditatief schilderen afgerond. Al mijn kennis en studie, mijn ervaring als opleider en therapeut zo ook mijn creatieve inspanningen, blijf ik doorgeven.

Mijn motto is: ‘kennis delen is zelf ook leren’. 
Creatief bezig zijn is ontspannend en geeft (bijna) altijd een glimlach op je gezicht. Samen creatief bezig zijn geeft altijd veel plezier. Het gaat vooral om het proces van iets maken wat het verhaal achter je creatie zo bijzonder maakt.

Intuïtief & Meditatief schilderen Stipwerk (dotting) 
Rouw & Verliesverwerking door middel van schilderen 
Jouw levensverhaal (therapeutisch schilderen + schrijven) 
Vrij schilderen


Samen een pad lopen
zodat je daarna
de weg
weer vol vertrouwen
verder kunt gaan.
Theresia RookGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Groen

Theresia Rook Vandaag is groen de kleur van de lente vandaag is groen wat groen hoort te zijn vandaag is.. groen, roo...